Ricoh IT-Partner har under lång tid varit en viktig och framstående partner till ÖSK Fotboll. Under ett par år var man bland annat huvudpartner för ÖSK:s allsvenska uppladdning. Nu står det klart att man vill göra ett statement i att stötta ÖSK under den svåra tid som råder och har därför förlängt sitt avtal med två år, över 2021.

– I tider som dessa märker man hur viktig idrotten i allmänhet och fotbollen i synnerhet är för det svenska folket. Örebro har alltid varit en fotbollsstad och vårt samarbete med ÖSK har betytt massor för Ricoh IT-partner. ÖSK:s nätverk är fantastiskt starkt och den exponering som fotbollen får, både lokalt och nationellt, är outstanding. Dessutom tar klubben ett stort samhällsansvar. Har man funnits och betytt så mycket för sin stad i över 110 år så är det klart att vi måste se till att bidra till förutsättningarna för att ÖSK ska fortsätta vara ett starkt allsvenskt lag även framåt, säger Pål Warnbrant, manager och delägare på Ricoh It-Partner.

ÖSK:s vd Simon Åström berättar om vad samarbetet betyder för ÖSK:
– Alla vet hur tufft läget är just nu, för oss liksom väldigt många andra som bedriver företag. Att det då finns företag som räcker upp handen och säger att man vill göra något extra för att visa på stöttning till oss just nu betyder massor, och det är med stor ödmjukhet och glädje vi kan förlänga avtalet med en partner som betytt mycket för oss under lång tid. Självklart är det ekonomiska värdet stort, men det symboliska i handlingen betyder minst lika mycket och ger massor av energi, säger Simon Åström.

Gabriel Åbom, säljare på ÖSK Fotboll berättar vidare om processen:
– Det är klart att det är speciellt att vara säljare just nu. Man får ha en stor portion ödmjukhet och kan inte vara ute och ”jaga pengar”. Det handlar om att kontakta företag för att lyssna till hur de mår, och alla man kontaktar blir ändå väldigt glada att man hör av sig. Ibland dyker det upp affärsmöjligheter och ibland blir det mer ett samtal om läget, vilket känns minst lika viktigt med tanke på allt som händer just nu. Förlängningen med Ricoh IT-partner känns väldigt bra. De har alltid varit innovativa i hur vi ska utveckla vårt partnerskap och bidragit mycket i våra nätverk. De har dessutom under åren levererat tekniska hjälpmedel till oss som vi haft nytta av i vår verksamhet. De är grymma att ha att göra med, säger Gabriel Åbom.